top of page

Keuntungan Simpan Emas ketika Zaman Inflasi

1. Elak kebocoran simpanan

Kerja bertahun-tahun, tetapi tidak ada wang simpanan yang cukup. Bila mula simpan emas dan faham ilmu emas, wang simpanan bertambah di luar jangkaan! Ini testimoni majoriti penyimpan emas. Emas adalah "ubat mujarab" bagi menyelesaikan masalah kebocoran simpanan.
2. Kekayaan bertahan ketika gawat


Semua harta akan tergugat jika tergugatnya ekonomi ataupun politik, KECUALI EMAS. Jika berlaku krisis ekonomi, nilai ringgit (RM) jatuh, berlaku peperangan, bahkan kalau harta dibekukan oleh kerajaan sekalipun, emas masih selamat. Nilai emas dipegang kukuh oleh berat dan ketulenan emas itu sendiri tanpa perlu jaminan sesiapa. Orang bangkrup pun boleh simpan emas. Selagi emas ada di tangan kita, tiada siapa boleh mengganggu gugat kekayaan kita.


3. Selamat dari penyusutan kuasa beli


Simpan emas, tak perlu risau kenaikan harga barang (inflasi) dalam jangka panjang disebabkan emas mengekalkan KUASA BELI SEPANJANG ZAMAN. Sedangkan duit kertas, kuasa belinya confirm susut dari tahun ke tahun.


  • Asas membina kekayaan ialah menyimpan sebahagian pendapatan secara berdisiplin setiap bulan.

  • Siapa tidak menyimpan, sampai bila-bila pun kita tiada simpan yang tetap.

  • Emas boleh dijadikan salah satu cara berkesan untuk mendisiplinkan diri menyimpan, dan mengelakkan simpanan itu daripada bocor dibelanjakan dengan mudah.

  • Emas bukan sekadar kalis inflasi, tetapi ia juga KALIS BOROS!

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page