top of page

Pengarang 'Rich Dad Poor Dad' Robert Kiyosaki berkata 'semua kemalangan' sedang berlaku

Robert Kiyosaki telah memberi amaran kemerosotan pasaran yang bersejarah sedang berlaku, dan mengisytiharkannya sebagai peluang yang jarang berlaku untuk membuat jumlah wang yang mengubah hidup."Ini dia datang ... semua gelembung bertukar menjadi segala-galanya ranap," katanya dalam e-mel kepada pengikutnya pada hari Sabtu. "Ia akan menjadi kemalangan terbesar yang pernah ada. Lebih banyak kekayaan akan dipindahkan berbanding sebelum ini dalam sejarah."


Dalam satu lagi letupan e-mel pada hari Ahad, pengarang "Rich Dad Poor Dad" menyuarakan peluang membeli yang dia jangka akan muncul dalam beberapa bulan akan datang.


“Sudah tiba masanya untuk orang miskin menjadi kaya,” katanya. "Saham, bon, dana bersama, ETF & hartanah runtuh seperti yang diramalkan. Berjuta-juta akan dihapuskan. Tetapi beribu-ribu golongan miskin dan pertengahan akan menjadi sangat kaya."


Kiyosaki teringat bahawa dia secara peribadi memanfaatkan keruntuhan gelembung perumahan pertengahan 2000-an.


"2008 adalah masa yang tepat untuk menjadi kaya. Semuanya dijual," katanya. "Jualan sangat hebat saya meminjam berjuta-juta dolar untuk meraih semua tawaran hartanah yang saya boleh."


Guru kewangan peribadi dan pengasas The Rich Dad Company telah yakin dengan emas, perak dan bitcoin selama beberapa bulan. Beliau meramalkan aset tersebut akan jatuh bersama-sama dengan pasaran yang lebih luas, tetapi menasihatkan pelabur untuk mengambil kesempatan daripada harga yang lebih murah dan membeli lebih banyak daripada mereka - kerana beliau menjangkakan ia akan melonjak sebaik sahaja Rizab Persekutuan menamatkan kempen kenaikan kadar faedahnya.

121 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page