top of page

PERBEZAAN BELI EMAS FIZIKAL VS EMAS DI QUANTUM METALMasih ramai yang tidak memahami perbezaan membeli emas fizikal seperti biasa berbanding membeli Emas Quantum Metal.  Ramai juga yang sudah pun menyertai QM tapi masih tidak faham dan menjadi keliru apabila terdapat segolongan ‘sifu’ yang berterusan mengatakan rugi membeli emas QM. 


Saya cuba bawakan penulisan untuk memberi kefahaman kepada semua khususnya ahli QM.  Jika Anda Hanya Membeli Emas Fizikal sahaja:


1. Emas fizikal hanya boleh dibeli dengan Duit Lebihan sepenuhnya! Maknanya jika Anda ingin membeli 1g/5g/10g/50g/100g/1kg anda mesti menggunakan duit Tunai Anda sepenuhnya!  Apabila berlaku kenaikkan 100% daripada Harga Beli, nilai berganda hanya 100%!  Contoh jika Nilai Belian RM 10,000, nilainya hanya menjadi RM 20,000 sahaja apabila harganya Naik 100%


 Vs


Emas Quantum Metal , Anda boleh membeli menggunakan Gaji/Belanja Anda setiap Bulan!  

Modal Utama hanya 15% sahaja!  

Anda boleh guna Gaji Bersih/Belanja sebagai modal sementara untuk membeli EMAS. 


Maknanya dengan: RM 150   boleh miliki 1,000 RM 500   boleh miliki 3,333 RM 1500 boleh miliki 10,000  


Apabila berlaku kenaikkan 100% daripada Harga Beli, nilai berganda 6.67 X ganda!  


Contoh jika Nilai Belian RM 10,000, nilai bersih akan menjadi RM66,667 sahaja apabila harganya Naik 100%. 


2. Harga Emas fizikal dibawah 100g biasanya dikenakan caj premium yang tinggi. 

 

Vs 


Emas Digital Quantum Metal TIDAK dikenakan caj premium kecuali untuk pengeluaran Emas fizikal sahaja 


3. Anda tidak mampu membeli Emas fizikal secara konsisten kerana bergantung kepada ‘Duit Lebihan’ 100%. 


Vs 


Dengan Emas Quantum Metal, Kini SEMUA orang mampu membeli setiap bulan menggunakan pendapatan dan perbelanjaan yang sedia ada. 


4. Hanya mereka yang mempunyai pendapatan yang tinggi mampu membeli dengan banyak Emas Fizikal 


Vs 


Semua orang kini boleh membeli emas yang banyak kerana minima pembelian di Quantum Metal adalah RM10 


5. Emas fizikal mempunyai risiko rompakan yang membahayakan nyawa ANDA dan Keluarga!


Vs 


Emas Quantum Metal Tiada risiko bahaya kerana emas anda disimpan di Brinks Vault, Singapore.  


6. Hanya boleh dapat Tunai melalui Ar- Rahnu yang mengenakan caj hampir 12% setahun, Mempunyai tempoh masa yang perlu ditebus & Ada risiko di lelong kerana tak mampu nak tebus 


Vs 


Dengan Emas Quantum Metal Anda boleh dapat Tunai (85% daripada Nilai Belian EMAS) dengan kos pengurusan yang sangat rendah 3.5% setahun  dan tak perlu dibayar sebelum Emas di jual, TIADA tempoh masa untuk menebus / menjual pegangan emas anda & TIADA Risiko dilelong kerana tidak menebus atau dijual. 


7. Emas fizikal Sukar untuk dijual kerana biasanya menjual sesama kawan atau kenalan sahaja 


Vs


Quantum Metal satu-satunya syarikat yang membeli setiap jenis emas pada harga yang tertinggi di pasaran! 


Anda juga Boleh Jualkan EMAS fizikal Anda kepada QM (hanya tolak 3% daripada LME untuk Gold Bar dan Hanya 5% ditolak untuk Emas perhiasan) 


Jika EMAS dalam akaun QM, QM membeli balik pada Harga London Metal Exchange (harga pasaran) TANPA apa-apa caj tambahan! 


Harga Emas dibeli dalam Ringgit Malaysia dan dijual dalam Ringgit Malaysia Vs EMAS Quantum Metal dibeli dengan Ringgit Malaysia tetapi dijual dalam USD Dollar yang akan memberikan pulangan tambahan disebabkan PERBEZAAN PERTUKARAN MATAWANG. 


Mari kita lihat beberapa lagi  FAKTA EMAS agar kefahaman kita makin jelas.  


  1. Mereka yang membeli Emas pastinya tahu yang harga EMAS ada turun naiknya.  

  2. Jika membeli EMAS sebagai pelaburan, mereka mesti tahu EMAS memerlukan MASA yang lama untuk memberi pulangan yang baik. 

  3. Jika dibandingkan Pelaburan EMAS dengan Pelaburan Rumah dua-duanya meningkat nilainya dalam tempoh masa yang lama.  

  4. Tetapi EMAS meningkat jauh lebih tinggi dari RUMAH terutamanya dalam pasaran bekalan RUMAH melebihi permintaan.Quantum Metal menyediakan fasiliti pembiayaan untuk orang ramai memiliki EMAS hanya dengan menggunakan Gaji Bersih Bulanan atau Belanja OPEX (Hangus) sebagai modal sementara. 


Ini adalah bentuk ‘Fasiliti Terjamin’ atau ‘Guaranteed Facility’ yang membolehkan mereka bergaji rendah pun berupaya memiliki EMAS yang banyak berbanding RUMAH yang Tidak semua dapat Pembiayaan untuk Membeli Rumah sebagai Pelaburan!  


Jika dengan Hanya Bergaji Bersih RM 1,000, ANDA boleh membeli EMAS bernilai RM 12,000 setahun, RM 120,000 untuk 10 tahun dan RM 360,000 untuk 30 tahun!  


Berbanding Hanya dengan duit lebihan RM 150 sebulan, RM 1,800 setahun, RM 18,000 untuk 10 tahun dan Hanya RM 54,000 untuk 30 tahun!  


Berapakah agak-agaknya Nilai EMAS 10 tahun / 30 tahun yang akan datang?  


Dengan HANYA RM 10, kita sudah boleh mula Menabung EMAS dalam Quantum Metal!  Malakat Mall menjadi MALL Pertama menerima EMAS sebagai pembayaran!  


EMAS Quantum Metal bukan sekadar Simpanan semata-mata tetapi boleh digunakan untuk pembelian dan aset yang sangat cair.  Banyak lagi kebaikkan ekosistem emas yang diwujudkan oleh QM yang dapat kita manfaatkan. 


Quantum Metal yang kini dalam proses menjadi ‘Listed’ di pasaran saham NASDAQ sedang berkembang pesat di luar negara sebenarnya menawarkan peluang yang sangat BESAR untuk kita semua. 


PELUANG INI harus kita  DAN AJAK kawan-kawan kita bersama kita menjadikan DUIT FIAT kepada EMAS dan ajak mereka bersama menjana pendapatan dengan MENGAJAK dan MENGAJAR orang lain membeli EMAS dengan cara yang bijak!   


Dengan modal sebenar + dengan modal sementara, kita boleh memiliki Lebih  EMAS!  

RM 50 dapat        RM 333    Emas  

RM 100  dapat     RM 667       Emas  

RM 150  dapat     RM 1,000    Emas  

RM 1,500 dapat     RM 10,000    Emas  

RM 15,000 dapat     RM 100,000    Emas      

RM 150,000 dapat     RM 1,000,000    Emas   


Maknanya setiap RM 1 ringgit kita dapat 6.67 X Ganda Simpanan EMAS dengan modal sementara yang menggunakan GAJI/OPEX kita sahaja!  

Ayuh Semua! Mulakan 5 Langkah EMAS sekarang!  


Cabaran EMAS 90 Hari - Laksanakan 5 Langkah EMAS  


1. Mula Simpan Gaji / Belanja Hangus Contoh: Gaji Bersih RM 1,000 Beli Emas RM 1,000 Buat GCA RM 850 Konsisten selama 3 bulan (ini bukan wajib, sekadar cadangan)  


2. Gandakan Aset ANDA  Contoh ada duit lebihan untuk jangka masa lebih 3 tahun! Guna CFGOLD Magic formula untuk Gandakan 6.67 X Ganda! Jika ada RM 1,000, Anda dapat beli RM  6,667 EMAS! (kami akan Ajar)  


3. Dapatkan Pulangan Tempoh 24 bulan  Beli GAE untuk modal lebihan  


4. Kalis Inflasi  Tukar Simpanan Tunai anda kepada EMAS di GSA untuk melindungi dari penurunan nilai ringgit kepada US Dollar (anda boleh menyimpan USD Dollar selepas GCA ke dalam akaun Bank USD ANDA)  


5. Capai Bebas Kewangan  Jadikan QM sebagai perniagaan  Upgrade untuk menjadi Dealer dan bina Pendapatan bulanan RM 15,000 sebulan dengan hanya Ajak & Ajar!  


Bermula dengan Modal Serendah RM 350 Anda dah boleh mulakan Pendapatan Sampingan Mengajak kawan-kawan ANDA untuk Belajar Cara Simpan EMAS dengan Bijak!  


Jom Sertai Team CFGOLD!  

Coach Fadzil

Merchant

Quantum Metal p/s:   1. Team CFGOLD akan sediakan Copywritings / Marketing material untuk ANDA COPY PASTE sahaja! Anda cuma perlu Ajak JER!   

2. Click https://buff.ly/3ClmqEU Untuk bersama kami  1️⃣ DAFTAR FREE ACCOUNT QM  👉🏼https://bit.ly/CFGold_CoachFadzil2  

3. Untuk Sebarang Pertanyaan Boleh WA Terus saya http://bit.ly/WA_CoachFadzil

1,179 views0 comments

Comments


bottom of page