top of page

Selamatkan OPEX Bulanan ANDA!

Updated: Jul 7, 2022Bagaimana Peniaga Boleh Dapatkan Kembali Belanja OPEX Bulanan (Belanja Hangus)


Kos operasi bulanan perniagaan (OPEX) adalah kos utama mana-mana jenis perniagaan.


Sewa, Gaji Pekerja, Bil utiliti dan perbelanjaan bulanan lain adalah KOS HANGUS yang semua perniagaan terpaksa tanggung samada ada jualan atau tidak.


Untuk perniagaan baru biasanya mengambil masa untuk mula mendapat keuntungan terpaksa menanggung kos OPEX tanpa peluang untuk dapatkan kembali KOS tersebut.


Alhamdulillah!


Kini semua peniaga dan usahawan sudah boleh menarik nafas lega kerana kita telah pun mempunyai cara bagaimana semua perniagaan boleh mendapatkan kembali KOS OPERASI bulanan mereka!


Melalui teknik Membeli Emas terlebih dahulu sebelum berbelanja, semua perniagaan akan mempunyai kebolehan untuk ‘recover’ atau mendapatkan kembali belanja operasi bulanan perniagaan!


Contoh En Ahmad mempunyai Tadika yang terpaksa menanggung kos operasi bulanan sebanyak RM 20,000. Ini bermakna En Ahmad terpaksa membayar KOS OPERASI tahunan sebanyak RM 240,000!


Berikut adalah langkah yang perlu En Ahmad lakukan bagi mendapatkan semula kesemua KOS OPERASI yang berjumlah RM 240,000.


Pertama, En Ahmad perlu mengira jumlah Emas yang beliau perlu beli untuk membolehkan beliau mendapatkan Tunai untuk membayar Kos Operasi Bulanan Tadika beliau.

RM 20,000 / 85% = RM 23, 529.41


Kedua, En Ahmad perlu membeli EMAS yang berjumlah RM 23,529.41 terlebih dahulu sebelum mendapatkan pembiayaan sebanyak 85% daripada Harga Belian EMAS iaitu RM 20,000 dimana inilah jumlah kos operasi bulanan Tadika Beliau!


Ketiga, setelah membeli Emas dan mendapatkan Tunai bagi membayar KOS operasi, En Ahmad hanya perlu menunggu Harga Emas naik sehingga 100% sebelum menjual Emas tersebut.


Kos Tawaruq yang akan ditolak dari penjualan Emas itu semula hanya 3.5% setahun sahaja.


En Ahmad akan berupaya mendapatkan semula nilai EMAS penuh RM 23,529.41 apabila EMAS meningkat harganya.


Bayangkan En Ahmad kini akan menerima semuala KOS OPERASI tahunan beliau yang bernilai RM 240,000 setahun apabila EMAS meningkat.


Jom Jadi Seperti En Ahmad!

Dapatkan Bimbingan Percuma untuk ANDA selamatkan KOS OPERASI Bulanan Perniagaan ANDA!

Click https://t.me/JuniorCFGold

WA 0193303849

Coach Fadzil

#CoachFadzil #CFGOLD #SelamatkanOPEX

p/s: Malakat telah pun bermula menyelamatkan Belanja bulanan kami! Anda bila lagi ?

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page